Nadační nadílka byla opět štědrá

Nejkrásnější na vánočních svátcích je bezpochyby radost v dětských očích. Takovýto kouzelný třpyt jsme mohli vidět poslední dva listopadové dny u dětí pozůstalých po hasičích a policistech, kteří zahynuli při výkonu služby. Nadílku jim s menším předstihem připravila Nadace policistů a hasičů – vzájemná pomoc v tísni (dále jen „Nadace“).

Prvním dárkem byla návštěva Muzea Policie ČR, kde se za účasti ministra vnitra MUDr. Mgr. Ivana Langra konal pietní akt k uctění památky obětí kriminality. Součástí aktu byla i mše v kostele sv. Karla Velikého na Karlově. Poté se hosté Nadace vypravili na Výstaviště v Praze-Holešovicích, kde mohli obdivovat krásy mořského světa v tamním akváriu. Čtvrteční den pak vyvrcholil koncertem v kině Blaník. Hudba hradní stráže a Policie ČR zahrála dětem a jejich maminkám populární melodie a koledy a v průběhu večera předali sponzoři Nadaci hned několik šeků v celkové hodnotě 460 000 Kč.

Druhý den pokračoval prohlídkou letecké základny Armády ČR a Leteckého muzea Vojenského historického ústavu v Praze-Kbelích. Součástí programu byla také ukázka letištní požární techniky. Po obědě na Policejním prezidiu ČR pak zářily oči dětem nejvíce. Dostaly totiž věcné a peněžité dárky, které jim předali generální ředitel HZS ČR genmjr. Ing. Miroslav Štěpán a policejní prezident plk. Mgr. Oldřich Martinů.

Poděkování za zajištění této velmi zdařilé akce patří všem jejím organizátorům, zvláště pak výkonnému tajemníkovi Nadace PhDr. Vladimíru Šuterovi, CSc.

Josef NITRA, foto Milan VÁVRŮ