JENTAK-RACE 2023

1. ročník JENTAK – RACE – běžecko - překážkový závod ve prospěch nadace.

V sobotu 10. června 2023 se konal už tradiční 5. ročník běžeckého, překážkového závodu v zámeckém parku v Dolních Beřkovicích. Hlavním pořadatelem byl Michael Stojnov z Ochranné služby Policie ČR s kolegy a přáteli. Za krásného červnového dne se všichni zase rádi potkali a

přivítali mezi sebe i spoustu nových závodníků. Na pozvání nadace přijela na návštěvu do jejího stanoviště jedna pozůstalá rodina. Prodejní stánky, skákací hrad a soutěžní místa pro děti přispěly k příjemné, rodinné, atmosféře.

V těžkém terénu všichni dospělí i děti se ctí uspěli. Organizace byla, jako vždy, perfektní. Ceny byly ceremoniálně předávané. Odpoledne na závod navazoval na louce u dobrovolných hasičů Dětský den s ukázkami činnosti policistů, hasičů a zdravotníků. Děti se s radostí pohybovaly kolem hasičského vozu. Mohly se vykoupat v přistavené nádrži, bezpečně slaňovat z vysoké plošiny. Úžasné sportovní divadlo. V závěru přistál na louce vrtulník, který byl následně v obležení dětí i dospělých. Pro všechny to byl velký zážitek.

Celý den slovem a hudbou doprovázel známý, velice vtipný, moderátor. Přispěl k veselé náladě každého.

Nadace z této akce obdržela symbolický šek s finančním darem v celkové hodnotě 62 000 Kč. Ten bude tradičně rovnoměrně rozdělen.

Srdečně děkujeme manželům Stojnovým, jejich kolegům, přátelům, spoluorganizátorům, resortním organizačním celkům, panu moderátorovi, všem závodníkům a přítomným a všem sponzorům za spolupráci. Ředitel nadace v dalším týdnu předal v prostorách nadace panu inspektorovi Stojnovi, jako poděkování, skleněné srdce.

Využíváme této cesty, abychom jménem pozůstalých dětí po zahynulých policistech a hasičích ve službě, jménem těžce tělesně postižených bývalých policistů a hasičů, kteří se zranili při plnění služebních úkolů a jménem policistů a hasičů ve služebním poměru, kteří se dostali  do nepředvídané, životní situace, poděkovali všem policistům, hasičům a zaměstnancům resortu za pravidelné i nepravidelné finanční dary či jinou pomoc.

Fe