Činnost nadace

Nadace je zřízena s cílem pomoci zlepšit životní podmínky dětem policistů a hasičů, kteří zemřeli při výkonu služby, nebo v přímé souvislosti s ní, nebo pro její výkon a policistům a hasičům těžce tělesně postiženým následkem zranění utrpěného v přímé souvislosti s výkonem služby.

Nadace policistů a hasičů staví svoje úsilí na principu solidarity

a dobrovolné finanční podpory za pomoci policistů, hasičů a občanských pracovníků resortu, darů organizací a soukromých osob, které svými příspěvky pomáhají vytvořit nezbytné zázemí pro neúplné rodiny a TTP. Nadace se ve svých aktivitách také zaměřuje na pořádání kulturních a sportovních charitativních akcí, jejichž výtěžek pomáhá rozšířit možnosti podpory potřebným. Již patnáctým rokem systematickou péčí pomohla nadačním rodinám vyzdvihnout sociální a morální kredit. Vnesla mezi ně pocit sounáležitosti a sebevědomí. Díky ní mohou děti bez starostí studovat. Vztahy se prohlubují, rodiny se mezi sebou navštěvují. Podařilo se vytvořit to nejcennější, velkou nadační rodinu, která má za sebou stabilní zázemí nadaci.

A to je hlavní cíl a úspěch v činnosti nadace.