O nadaci

Nadace pečuje o 30 rodin, pozůstalých po policistech a hasičích, kteří zahynuli při výkonu své služby. V těchto rodinách žije celkem 55 dětí.

Od konce roku 2005 přibrala do své péče bývalé policisty a hasiče těžce tělesně postižené následkem zranění utrpěného v přímé souvislosti s výkonem služby. V roce 2017 je v nadační péči 43 osob TTP.

Celé společenství čítá cca 250 osob.

KOMU NADACE POMÁHÁ

Policisté a hasiči - denně nasazují své životy a spěchají tam, odkud my ostatní utíkáme…..
Mnozí z nás, kteří teď čteme tento článek známe příběh kolegy, který již není mezi námi a nemůže se postarat o rodinu, kterou zde zanechal …..,
Nebo příběh, kdy se kolega musí naučit žít s trvale neměnnými následky po těžkých zraněních, která utrpěl při služebním zákroku, záchraně tonoucího, požáru atd. ….
Řada jmen a smutných příběhů před námi je téměř nekonečná……
-srpen 2002 Na kruhovém objezdu v Praze došlo při jízdě hasičského záchranného vozu, který mířil k zásahu, ke střetu s jiným vozidlem. Hasičské auto se převrátilo, přičemž došlo k usmrcení člena posádky Tomáše Hrabého otce jednoletého syna…
-srpen 2002 Ve stanici Metro zaútočil rusky hovořící muž na 74-letého muže nožem a ten utrpěl těžká zranění. Praporčík Jan Mato se neohroženě vrhl na pachatele. Při zákroku byl bodnut nožem upraveným jako kopí doprostřed hrudi. Nůž zasáhl důležité tepny kousek od srdce a devětatřicetiletý policista během několika minut zemřel….
-leden 2002 V kasinu naproti brněnského nádraží byla pod parádním obložením stropu vadná elektroinstalace. Při prudkém požáru, kdy požárníci postupně zachránili všechny přítomné se vydali dva požárníci hledat krupiéra, který zůstal uvnitř požárem zasaženého kasina.
Při náhlém vzplanutí, připomínajícím výbuch, zahynul velitel družstva David Kožuský aJaroslav Gargula. Ten prvý po sobě zanechal manželku se třemi dětmi, devítiměsíčním Adamem, čtyřletou Markétou a devítiletým Vítem…..
-duben 2001 Při střelbě v rodinném domě byl pachatelem zastřelen jednatřicetiletý písecký kriminalista Daniel Stýblo, otec jedenáctileté Sabiny a sedmiměsíčního Daniela, devětadvacetiletý policista z protivínského oddělení Ivo Marek, otec dvouletého syna zemřel o šest hodin později v českobudějovické nemocnici. Třetí zasahující policista utrpěl těžká poranění způsobená průstřelem hlavy, útok ale přežil a na vlastní žádost nadále slouží…
-červen1997 Při policejním zásahu v tramvaji v Praze 4 byl smrtelně postřelen šestadvacetiletý poručík policie Michal  Braniš, jeho kolega vyvázl se zraněním….
-duben 1998 Důstojníka cizinecké policie, sedmadvacetiletého Reného Vitáska zastřelil na Opavsku člen zločinecké skupiny zaměřené na poštovní a bankovní loupeže….
-duben 1998 V Táboritské ulici v Praze 3 zastřelil pachatel, jehož se policisté chystali zatknout, třicetiletého kriminalistu Jiřího Linharta, otce pětileté Martiny a dalšího policistu postřelil  ….

Těchto příběhů je mnoho. Jen skromný výčet však stačí k závěru: zemřeli lidé, pro které je riziko každodenní náplní práce.

Zemřeli, aby jiní žili….

JAK PŘISPĚT?

PODPOŘTE PROSÍM NADACI POLICISTŮ A HASIČŮ VLASTNÍM PŘÍSPĚVKEM

Pamatujme na rodiny těch, kteří zahynuli při výkonu skužby,
mysleme na ty, kteří se při výkonu těžce zranili,
a nemohou už vykonávat svoji profesi ve prospěch nás všech...

30 POZŮSTALÝCH RODIN S 55 DĚTMI A 43 ZRANĚNÝCH
JSOU STÁLOU SOUČÁSTÍ POLICIE ČR A HZS ČR

Nadace policistů a hasičů - vzájemná pomoc v tísni
pomáhá již 15. rokem!

Pokud se rozhodnete podílet se s námi na pomoci rodinám, jejichž tátové nebo mámy, zemřeli při výkonu služebních povinností policisty a hasiče,
a také těm, kteří se vážně zranili v souvislosti s výkonem své služby,
můžete přispět poskytnutím finančního daru jakékoliv výše na dárcovský účet Nadace č. 175787001/0300.

způsoby:

• posílat na dárcovské konto Nadace finační částku z platu
  • přibývá hromadné odvádění peněz za policejní či hasičskou složku
  • osvědčil se společný postup složek Integrovaného záchranného systému, kdy policisté, hasiči a zdravotníci zorganizují např. koncert (či jinou akci). Nadaci pak poukáží výtěžek a navíc s její činností během akce seznámí i širokou veřejnost
  • podobně sportovní akce, pořádané se stejnou filozofií (jako koncerty IZS)
  • materiální forma podpory (poskytnutí pobytů, služeb ad.).
  • můžete přispět cestou vašich mzdových účtáren, formulář je na webových stránkách nadace

S dalšími možnostmi možná přijdete Vy sami...?

Předem děkujeme a těšíme se na prospěšnou spolupráci.