Vysněná aukce

Takto se jmenovala historicky první aukce oblastního ředitelství služby cizinecké policie České Budějovice, na které byly vydraženy obrázky a výtvarná díla žáků základních škol Budějovického kraje, jež vznikla v rámci projektu Vysněná země, jehož cílem bylo ovlivnit vnímání minority očima člena většinové společnosti a preventivně tak působit proti xenofobii.

Dobročinná aukce proběhla v pondělí 21. června 2010 u příležitosti Dne Policie České republiky, kde ředitelka oblastního ředitelství služby cizinecké policie České Budějovice plk. Mgr. Ivana Zelenáková v Barokním sále Loveckého zámku Ohrada předala služební medaile policistům a civilním zaměstnancům oblastního ředitelství služby cizinecké policie České Budějovice, kde jim takto poděkovala za každodenní poctivou práci.

Na dobročinné aukci se vydražilo 11 500,- Kč, které byly věnovány Nadaci policistů a hasičů. Ředitelka Ivana Zelenáková předala symbolický šek s uvedenou částkou řediteli nadace Vladimíru Šuterovi.

Nadace děkuje, tato částka bude věnována na zlepšení životních podmínek dětem po zemřelých policistech a hasičích, kteří zahynuli při výkonu služby a policistům a hasičům těžce tělesně postižených následkem zranění utrpěného v souvislosti s výkonem služby.

Zpracoval: M.Bouda