Vánoční koncert pro rodiny zahynulých policistů a hasičů

Zdravotní pojišťovna ministerstva v nitra ČR dlouhodobě podporuje Nadaci policistů a hasičů, která se stará o 43 rodin a v nich o 59 dětí pozůstalých po policistech a hasičích, kteří zahynuli při výkonu služby.
    ZP MV ČR se mimo jiné každoročně podílí na zajištění ozdraveného pobytu těchto rodin ve Španělsku. „Policisté a hasiči tvoří jádro, tzv. zlatý kmen, klientů naší zdravotní pojišťovny, nesmírně si vážíme jejich práce. Zachraňují životy druhých lidí při haváriích, požárech a jiném ohrožení. Považujeme za svoji povinnost pomoci a alespoň trochu zmírnit utrpení a ztrátu pozůstalých po těch, kteří při záchraně druhých položili své vlastní životy,“ řekl generální ředitel ZP MV ČR Jaromír Gajdáček.

Před Vánoci se celá „nadační rodina“ sešla v Praze v Národním domě na Vinohradech na slavnostním večeru, na kterém zahrála Hudba hradní stráže a Policie ČR se svými sólisty. S nadšenou reakcí publika se setkalo vystoupení hostů – Dětského pěveckého sboru Harmonie a souboru Viva Muzika.

Nadace existuje již devátým rokem a v současné době se stará i o 45 bývalých policistů a hasičů, kteří jsou těžce tělesně postiženi následkem zranění, utrpěného v přímé souvislosti s výkonem služby.

Mgr. Hana Kadečková
    ZP MV ČR