Účastníci charitativního běhu podpořili vojáky, policisty a hasiče.

Napsal uživatel Tereza Mrkvičková dne 3. Září 2018 - 15:56.

V sobotu 1. září se v Děčíně uskutečnil druhý ročník charitativního Běhu pro Vojenský fond solidarity a Nadaci policistů a hasičů. Přes deštivé počasí se do akce zapojily desítky běžců, kteří se rozhodli podpořit dobrou věc. Díky skvělé práci organizátorů a sportovnímu nadšení všech účastníků závodu se ve finále podařilo pro vojáky, policisty a hasiče vybrat krásných 52.200,-Kč. Děkujeme!

Pořadatelem této akce byl spolek Self Defence Division, z.s., jehož členové jsou z velké části aktivní příslušníci ozbrojených sborů České republiky. Bohatý program, který v sobotu zahrnoval hned vícero akcí, probíhal v Děčíně již od dopoledních hodin. Dobrovolní hasiči zde uspořádali soutěž v požárním útoku a v rámci Dne záchranářů byly pro návštěvníky připravené ukázky z práce říční policie a psovodů městské policie.

Vojenský fond solidarity v Děčíně reprezentovala předsedkyně výboru brigádní generálka Lenka Šmerdová, která společně s ředitelem Nadace policistů a hasičů PhDr. Vladimírem Šuterou, CSc. slavnostně převzala od předsedy pořádajícího spolku rotného Jiřího Omaníka symbolický šek ve výši 26.100,-Kč.

Organizátorům charitativního běhu patří naše velké poděkování za uspořádání této skvělé akce, stejně jako všem běžcům, kteří vyjádřili svou solidaritu s vojáky, policisty, hasiči a jejich rodinami. Velice si Vaší vůle pomoci vážíme!

Autor fotografií: Ing. Zdeněk Novotný