Svatováclavský koncert

V předvečer státního svátku svatého Václava, patrona země České, se konal v katedrále sv. Víta v Praze tradiční slavnostní koncert Hudby Hradní stráže a Policie České republiky na podporu Nadace policistů a hasičů – vzájemná pomoc v tísni. Tentokrát byl koncert uveden „K poctě Václava Nelhýbela“ čechoamerického hudebního skladatele k jeho 100. výročí narození. Skladby Leoše Janáčka, Petra Ebena a Václava Nelhýbela byly inspirované svatováclavským chorálem. Náročnou hudbu doplňovala obdivuhodná sóla na trombón, basový trombón a eufonium. Slavnostní večer  navodil atmosféru nastávajícího svátečního dne. Během koncertu nadace převzala darovací šeky. Vřele za ně děkuje Zdravotní pojišťovně Ministerstva vnitra ČR a České podnikatelské pojišťovně, a.s., Vienna Insurance Group. Obě pojišťovny provázejí nadaci po celé její sedmnáctileté působení, stejně tak jako Hudba Hradní stráže a Policie České republiky se svými dirigenty a sólisty. Tomuto hudebnímu tělesu nadace děkuje za nevšední zážitek.

Fe

Foto H.Proch.