Sparta vzdává hold

SPARTA   VZDÁVÁ  HOLD – 2014

Akce „Sparta vzdává hold“ nalezla inspiraci v zámořské NHL. Tam jsou speciální utkání věnovaná zástupcům válečných veteránů, policistů, hasičů, armády či lékařů. Plné haly bouří, diváci aplaudují vestoje a frenetickým potleskem oceňují každou vyvolanou složku. Světově proslulí hráči přitom stojí trpělivě desítky minut na modrých čarách a klepou holemi o led. Právě v ten jeden výjimečný den ukazují všichni velký respekt a úctu.

Už popáté HC Sparta Praha určila dvě hokejová utkání v lednu ke vzdání holdu záchranářům. Policistům, hasičům, vojákům a zdravotníkům. 28. ledna hrála v Praze v Tipsport Aréně HC Sparta Praha s Bílými Tygry Liberec a 31. ledna s HC Energie Karlovy Vary. Druhý zápas se nesl ve slavnostním duchu. Po celou dobu byli  prezentováni záchranáři a nadace.  Hráči Sparty hráli v dresech pouze se svými jmény a na nárameníkách měli loga nadace a záchranářských sborů. Dresy po zápasu jsou po několik týdnů předmětem internetové charitativní dražby, jejíž částečný výtěžek jde na konto nadace. Ředitel nadace spolu se členy Správní rady nadace policejním prezidentem a generálním ředitelem Hasičského záchranného sboru ČR ten večer také převzal od vedení HC Sparty šek na 100 000,- Kč.

Zajištěním náročné distribuce vstupenek do policejního a hasičského sboru děkuje Nadace policistů a hasičů policistům, hasičům a občanským pracovníkům v resortu Ministerstva vnitra za pravidelné i nepravidelné finanční dary či jinou pomoc.

Zájem tentokrát několikrát převýšil možnosti nabízených míst v hale a tak vedení HC Sparty Praha přidalo ještě vstupenky na 4. února na utkání s HC Rytíři Kladno. Na tato tři utkání bylo věnováno a předáno celkem 11 820 ks vstupenek, z toho 9 254 ks Policii ČR a 2 566 ks HZS ČR.

Nadace policistů a hasičů jménem svým i jménem dětí pozůstalých po zahynulých policistech a hasičích při výkonu služby a jménem těžce tělesně postižených bývalých policistů a hasičů, kteří se zranili při plnění svých služebních úkolů vřele děkuje všem, kteří se na této významné akci podíleli.

10.2.´14 Fe