SPARTA VZDÁVÁ HOLD 2015

Již šestým rokem jako první sportovní klub v České republice HC Sparta Praha připravila dvě unikátní hokejová utkání v rámci projektu „Sparta vzdává hold“, která věnovala policistům, hasičům, záchranářům a vojákům. Touto akcí hokejová Sparta vzdala hold všem, kteří za nás denně nasazují své životy.

Vyvrcholením akce se uskutečnilo slavnostní utkání 30. ledna 2015 zápasem HC Sparta Praha s HC ENERGIE Karlovy Vary, odehraná ve speciálních dresech (ve svítivé barvě), které půjdou následně do aukce a výtěžek bude věnován Nadaci policistů a hasičů – vzájemná pomoc v tísni.

Na ledové ploše ředitel Nadace se členy Správní rady nadace policejním prezidentem a generálním ředitelem Hasičského záchranného sboru ČR, za asistence dětí z nadační rodiny Patrika Hrabýho a Michala Hlavatého, převzali od vedení HC Sparty šek na 120 000 korun ve prospěch dětí policistů a hasičů, kteří zemřeli při výkonu povolání a bývalých policistů a hasičů těžce tělesně postižených následkem zranění utrpěného v přímé souvislosti s výkonem služby.

Obě utkání shlédlo více než 20 000 diváků. Převážná část vstupenek byla věnována jako poděkování záchranářům, vojákům a především policistům, hasičům a občanským pracovníkům resortu, kteří na účet Nadace přispívají ze svých platů pravidelnými finančními dary.

Nadace policistů a hasičů jménem svým i jménem nadačních rodin děkuje všem, kteří se podíleli na realizaci této významné akce.

Odkaz na slavnostní ceremoniál (video)

H. Procházková