RETROMĚSTEČKO - setkání hasičů a bezpečnostních složek

Masarykovy kasárny v Pardubicích ožijí nevšední podívanou

Ve dnech 26.-28. 9. 2014 se v Pardubicích veřejnosti otevřou brány již léta osiřelých kasáren T.G.Masaryka. V areálu proběhne již třetí ročník akce RETROMĚSTEČKO (nejen) ČSLA, setkání HASIČŮ a bezpečnostních složek.

Návštěvníci budou moci nahlédnout do historické, ale i současné techniky obranných, záchranných i bezpečnostních složek. Chybět nebudou ukázky práce hasičů, vojáků i záchranářů, včetně odborného výkladu. Pro všechny jsou připraveny atrakce, jako například jízda tankem, projížďka po Labi v obojživelných PTS 10 apod. Na místě bude uskutečněn pokus o zapsání rekordu v počtu shromážděných legendárních V3S.

Jedním z cílů projektu RETROMĚSTEČKO je podpora několikahumanitárních organizací. Součástí jejich prezentace bude zajímavý program s aktivními ukázkami a výkladem.

Tematicky laděné soutěže pro děti rozšíří každému obzory v rámci ochrany vlastního života i pomoci druhým.

Akce je určena nejen nadšencům, na své si přijde celá rodina. Chybět nebude ani kvalitní občerstvení spolu s grilováním býka.

Celá akce je bezbariérová, vstupné dobrovolné.

Těšíme se na Vaši účast!

Prestiž projektu podtrhli záštitou: Náměstek GŘ pro ekonomiku Ministerstva vnitra ČR, GŘ HZS ČR Slavomír Bell, místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR Miluše Horská,1.náměstek hejtmana Pardubického kraje Roman Línek, primátorka města Pardubice Štěpánka Fraňková i ředitel Městské policie Pardubice Rostislav Hübl.

Podrobné informace a program jsou k nahlédnutí na www.retromestecko.cz a facebooku

Kontakt: Miroslav Toman, toman.mt@seznam.cz, mtoman@jontech.cz, tel.: 603 209530, www.retromestecko.cz