PŘEDVÁNOČNÍ SETKÁNÍ NADAČNÍCH RODIN V PRAZE ZRUŠENO

Nadace policistů a hasičů – vzájemná pomoc v tísni tradičně každoročně v adventní době organizuje v Praze nadační dvoudenní předvánoční setkání pozůstalých rodin po zahynulých policistech a hasičích při výkonu služby a těžce tělesně postižených bývalých policistů a hasičů, kteří se zranili při plnění služebních úkolů a jejich rodin.

Stěžejním bodem setkání je pietní akt u pomníku padlých policistů a hasičů - od sochaře Kurta Gebauera - v areálu Muzea Policie České republiky a následná ekumenická bohoslužba v přilehlém kostele Nanebevzetí Panny Marie a sv. Karla Velikého sloužená Křesťanskou policejní asociací. Následuje prohlídka policejního muzea, ve kterém jsou, mimo jiné, umístěny pamětní desky zahynulých policistů. Večer je slavnostní koncert a druhý den návštěva některého zajímavého objektu. Setkání končí na Ministerstvu vnitra ČR rozpravou rodin se členy správní a dozorčí rady nadace a předáním vánočních dárkových tašek. Celého setkání, asi 120 nadačních členů, se zúčastní řada resortních i mimo resortních hostů. Nadace vždy vřele děkuje nejen mnoha organizačním složkám resortu a dalším sponzorům, ale především samotným policistům, hasičům a občanským pracovníkům za jejich pravidelné i nepravidelné finanční dary a laskavou solidaritu s našimi potřebnými.

V letošním roce světové pandemie setkání není možné.

To ale neznamená, že jsme na naše zemřelé ve službě zapomněli.

Vzpomínáme nejenom v tomto vánočním období.