Pietní akt 2019

Některým škarohlídům to snad může znít i pateticky, nicméně pravdou zůstává, že tito lidé dnem i nocí chrání naši bezpečnost, a to často i s nasazením vlastního zdraví a života. Ne vždy jsme přitom schopni jejich nelehkou službu společnosti, při níž řada z nich přinesla oběť nejvyšší, dostatečně ocenit. Řeč je samozřejmě o policistech a dalších příslušnících IZS.

Již po páté se na tuto smutnou skutečnost pokusila upozornit Bohoslužba za bezpečí a zemřelé policisty a členy IZS. Ta započala pietním aktem před obvodním oddělením policie v Ostrově, aby následně pokračovala ekumenickou pobožností v kostele sv. Michaela Archanděla se vzpomínkou a modlitbou za ty, kteří se ze své služby již nevrátili.

Zájem uniformovaných příslušníků bezpečnostních sborů i veřejnosti o tuto událost každoročně roste. Věřme, že se jedná o počátek pozitivního trendu, který pomůže přinést svědectví o těžkostech života těchto lidí a jejich rodin mezi ty, jimž slouží. Římskokatolická farnost Ostrov Křesťanská policejní asociace Mesar Bono Josef Železný Nadace policistů a hasičů - vzájemná pomoc v tísni