Ministr vnitra Pecina se aktivně zapojí do práce pro Nadaci

Ministr vnitra Martin Pecina se v exkluzivním rozhovoru pro Parlamentní listy vyjádřil pochvalně o práci Nadace policistů a hasičů a prohlásil, že se hodlá aktivně zapojit do získávání finančních prostředků pro nadační akce.

Z rozhovoru, který je dále věnován tématům, jako protikorupční balíček. kanadská víza, soud s Dělnickou stranou ad., uvádíme pasáž, věnovanou naší Nadaci:

Z titulu své funkce jste se stal novým předsedou správní rady Nadace policistů a hasičů. Jaké vidíte hlavní priority pro letošek?

Činnost nadace je nastavena dobře, nehodlám dělat výrazné změny. Jedině snad drobnou v tom směru, že se dříve hodně dbalo na prezentaci nadace navenek. Byla idea, že by nadace mohla získávat peníze zvenku, že by přispívali i běžné občané, což se ale nepotvrdilo. Je to spíš resortní záležitost, policisté i hasiči o nadaci dobře vědí a nejvíce přispívají. Čili, chtěl bych nadaci více prezentovat dovnitř sboru. A samozřejmě pomoci získávat sponzory, jako to činili i moji předchůdci ministři.

Hodláte se nějak aktivně zapojit do získání prostředků pro nadaci?

Rozhodně ano, již jsem se poptával některých stálých sponzorů, zda i letos přispějí na obvyklé nadační akce a vypadá to nadějně. Nejde o horentní sumy, roční rozpočet nadace se pohybuje ročně v řádu maximálně milionů korun.

Rozhovor vedla Kateřina Bouda Kašparová

Celý rozhovor je ZDE.