LOP tělesně postižených v Maďarských lázních

LÉČEBNĚ OZDRAVNÝ POBYT V MAĎARKÝCH TERMÁLNÍCH LÁZNÍCH TĚŽCE TĚLESNĚ POSTIŽENÝCH BÝVALÝCH POLICISTŮ A HASIČŮ V NADAČNÍ PÉČI

Ve dnech 18. 9. - 26. 9. se uskutečnil nadační, lázeňský pobyt těžce tělesně postižených bývalých policistů a hasičů, kteří utrpěli úraz při výkonu služby.

Ubytování nadačních rodin v maďarských lázních v Sárváru, zajistila CK Hungariatour v pohodlném Hotelu Park Inn. Při výběru se především přihlíželo k jeho přednostem ve směru bezbariérových přístupů, pohodlí na pokojích a dostupnosti k léčebným bazénům.

Důležitými komponenty léčivé termální vody jsou chlorid sodný, hydrogenuhličitan, jód, bróm, fluor vyvěrající z hloubky 2000 m o teplotě až 83 st. C. Je vhodná při léčení pohybové soustavy, revma, kožních problémů.

Některé rodiny využily dalších léčebných nabídek a to posilovny, masáží a oblíbené zdravotní gymnastiky v bazénu.

Všichni se zúčastnili výletu do historického města Sombately.

Po celý pobyt byla s nadační skupinou přítomna, delegátka CK Hungariatouru a ředitel nadace v pozici psychologa. Pobyt splňoval všechny požadavky kladené na průběh lázeňského pobytu.

Poděkování patří CK Hungariatour vedoucí, Lucii Jirušové, delegátce Viktorii Strompové, policistům, hasičům, zaměstnancům rezortu a přátelům nadace, Zdravotní pojišťovna MV ČR, Nadace ČEZ, Čepro a.s., Česká pošta, s.p., Pražská plynárenská,a.s., O2 Family, Europlazma, MONETA MONEY BANK, ČPP vienna insurance group, kteří svojí pomocí přispěli k uskutečnění léčebně ozdravného pobytu pro nadační skupinu těžce tělesně postižených bývalých policistů a hasičů.

Mgr. Hana Procházková