LOP tělesně postižených v Maďarských lázních

LÉČEBNĚ OZDRAVNÝ POBYT V MAĎARKÝCH TERMÁLNÍCH LÁZNÍCH TĚŽCE TĚLESNĚ POSTIŽENÝCH BÝVALÝCH POLICISTŮ A HASIČŮ V NADAČNÍ PÉČI

Ve dnech 18. 9. - 26. 9. se uskutečnil nadační, lázeňský pobyt těžce tělesně postižených bývalých policistů a hasičů, kteří utrpěli úraz při výkonu služby.

Ubytování nadačních rodin v maďarských lázních v Sárváru, zajistila CK Hungariatour v pohodlném Hotelu Park Inn. Při výběru se především přihlíželo k jeho přednostem ve směru bezbariérových přístupů, pohodlí na pokojích a dostupnosti k léčebným bazénům.

Důležitými komponenty léčivé termální vody jsou chlorid sodný, hydrogenuhličitan, jód, bróm, fluor vyvěrající z hloubky 2000 m o teplotě až 83 st. C. Je vhodná při léčení pohybové soustavy, revma, kožních problémů.

Některé rodiny využily dalších léčebných nabídek a to posilovny, masáží a oblíbené zdravotní gymnastiky v bazénu.

Všichni se zúčastnili výletu do historického města Sombately.

Po celý pobyt byla s nadační skupinou přítomna, delegátka CK Hungariatouru a ředitel nadace v pozici psychologa. Pobyt splňoval všechny požadavky kladené na průběh lázeňského pobytu.

Poděkování patří CK Hungariatour vedoucí, Lucii Jirušové, delegátce Viktorii Strompové, policistům, hasičům, zaměstnancům rezortu a přátelům nadace, Zdravotní pojišťovna MV ČR, Nadace ČEZ, Čepro a.s., Česká pošta, s.p., Pražská plynárenská,a.s., O2 Family, Europlazma, MONETA MONEY BANK, ČPP vienna insurance group, Ergo pojišťovně a.s., kteří svojí pomocí přispěli k uskutečnění léčebně ozdravného pobytu pro nadační skupinu těžce tělesně postižených bývalých policistů a hasičů.

Mgr. Hana Procházková