LOP nadačních rodin těžce tělesně postižených bývalých policistů a hasičů v Řecku

Ve dnech 19. 9. - 26. 9. 2019 se uskutečnil nadační, léčebně - ozdravný pobyt těžce tělesně postižených bývalých policistů a hasičů, kteří utrpěli při svém služebním nasazení těžkou zdravotní újmu s trvalými následky, které jim znemožňují prožít plnohodnotný život.

Již 10. společný léčebně ozdravný pobyt se uskutečnil letos v Řecku na ostrově Rhodos v hotelu EDEN ROC. Zájezd pro nadační rodiny zajistila CK Kovotour Plus s.r.o.  Při výběru hotelu se přihlíželo k jeho přednostem, např. bezbariérové přístupy, pozvolný vstupu do moře, přístup do bazénu, pohodlí na pokojích a stravě v rozsahu all inclusive. Velký vliv při výběru lokality byla skutečnost, že hotel byl situován 80 metrů od pláže s mírným vstupem do průzračného moře.

V rámci pobytu využívaly nadační rodiny především venkovních bazénů, možnosti ranních procházek po pláži s dechovým cvičením.

Po celý pobyt byl s nadační skupinou přítomen lékař a delegát, ředitel nadace v pozici psychologa a  zdravotní sestra. Pobyt splňoval všechny požadavky kladené na průběh přímořského pobytu tělesně postižených bývalých policistů a hasičů.

Většina nadačních rodin odjížděla s úsměvem, s radostí ze setkání, odpočata a hlavně, společným pobytem se utužilo přátelství mezi rodinami s pocitem pevného zázemí v nadaci.

Poděkování patří přátelům nadace a především policistům, hasičům a všem zaměstnancům rezortu MV ČR, kteří svojí pomocí přispěli k uskutečnění léčebně ozdravného pobytu pro nadační skupinu těžce tělesně postižených bývalých policistů a hasičů.

Realizaci projektu podpořila Zdravotní pojišťovna MVČR, Nadace ČEZ, Čepro a.s., Česká pošta, s.p., CK Kovotour plus s.r.o., ČPP vienna insurance group, O2 Family, Europlazma

H. Procházková