Léčebně ozdravný pobyt TTP v Bedřichově

Koncem května ředitelství Vojenských lázeňských a rekreačních zařízení VOLAREZA, umožnilo léčebně ozdravný pobyt těžce tělesně postižených bývalých policistů a hasičů v nadační péči ve VZ Hotel Bedřichov. Celkem se zúčastnilo 52 nadačních osob s doprovodem.

Počasí přálo na uskutečnění poznávacích výletů a příjemných procházek po okolí, které nadační rodiny plně využily podle svých zdravotních možností.

Celý týden využívaly rodiny k poznávání přírodních krás hor nejenom ze země, ale hotel poskytl všem svezení lanovkou po celý týden zdarma.

Stravování bylo zajištěno v rozsahu plné penze formou bufetového stolu. Pobyt TTP zpříjemnil hotelový personál svojí trpělivostí a ochotou.

Ve chvílích odpočinku posedávaly rodiny na terase a mezi sebou diskutovaly o svých starostech a bolestech. Nezapomněly ani na ty, kterým zdravotní stav nedovolil přijet a všichni se jim se vzpomínkou, tak jako každým rokem, podepsali na pohlednici z výletu.

Od mnohých byla slyšet slova vděčnosti a díků nadaci, nejenom za finanční pomoc, ale především za možnost setkání mezi svými. Policisté a hasiči, zůstávají policisty a hasiči do konce svého života, i když už nejsou ve službě. Svoje zdraví obětovali při záchraně jiného života, a proto očekávají a plně si zaslouží od nás uznání.

Poděkování patří přátelům nadace, kteří svojí pomocí přispěli k uskutečnění léčebně ozdravného pobytu pro nadační skupinu těžce tělesně postižených bývalých policistů a hasičů.

Realizaci projektu podpořila Zdravotní pojišťovna MV ČR, Nadace ČEZ, Česká pošta, s.p., Pražská plynárenská a.s., ČPP vienna insurance group, Čepro a.s. a především ředitelství Vojenského lázeňského a rekreačního zařízení.

Zvláštní poděkování patří policistům, hasičům a občanským zaměstnancům, kteří dobrovolně a pravidelně přispívají ze svých platů finanční částkou na konto nadace pro potřeby nadačních rodin.

Příspěvky bezezbytku pomáhají nadačním rodinám usnadnit jejich složitý život.

DĚKUJEME.

Mgr. Hana Procházková