Brdy 2022

Policejní pochod Brdy 2022

Hurá. Blíží se víkend 20. – 21.5.2022, a to znamená jediné. Půjdeme na Policejní pochod Brdy 2022. Opět ve stejném složení jako v roce 2019

Tentokráte volíme víkend pod stanem. No paráda, skvělá volba. Jiřinka s Honzíkem pro mě přijíždějí v pátek a hned vyrážíme. Cesta pohodová, smějeme se a je nám moc pěkně. Po příjezdu do cíle vyhledáme pořadatele, mimochodem velmi vstřícného pana policejního inspektora Jana France. Předtím jsem s ním byla v písemném i telefonním kontaktu, proto píši o jeho vstřícnosti.

A jdeme stavět stan. Ale počasí nám dvakrát není nakloněno. Obloha zčernala, zvedl se vítr a začal liják. My stavěli rychle, ale co nám to bylo platné. Zmokli jsme. Naštěstí nedaleko od nás měli postavený stan Moraváci, a ti nám také v tom nečase hodně pomohli. Moje konstatování, dobří lidé, navzdory všemu, ještě jsou.

Paráda, stan neuletěl a je pevně zakolíkovaný. Jdeme si ještě posedět a pak hupky do spacáku😊))

Okolo 22. hodiny odchází velká skupina, která jde páteční Extrémní trasu…Celkem 59 km. Naštěstí je po bouřce a dešti.

Sobota ráno – 21. května 2022

Startujeme. Jdeme k registraci, dostáváme mapku, odznáček a drobné občerstvení.

Opět krásná trasa, ticho a pohoda. Člověk si pročistí hlavu od všech starostí. Jak jinak, povídáme, smějeme se a je to fajn. Dojdeme ke kontrolnímu bodu, občerstvujeme se, uděláme fotky a poté se vracíme.

Po příchodu do cíle jdeme k registraci, dostáváme diplom a poděkování za účast. Potkáváme i našeho policistu, který se zajímá, jaké to bylo a jak se nám to líbilo.

Bylo to opravdu pohodové, odpočinkové. Jsme rádi, že jsme se tohoto Policejního pochodu Brdy 2022 mohli zase zúčastnit.

A bylo nám velkou ctí potkat skvělého pana France, potkat další velmi příjemné a ochotné organizátory PPB 2022.

Děkujeme velmi, že se tímto dostane určitá finanční částka ve prospěch Nadace policistů a hasičů.

Pro Nadaci, která je už 20 let zavedená, a která má velmi vysoký kredit a jméno.

Těšíme se na další ročník PPB 2023 !!!

Za Nadaci policistů a hasičů nadační Martina Linhartová, Jiřina Dlouhá, Jan Dlouhý.

Foto archiv nadace.